Mai săraci fără Richard Wright

Richard Wright solistul şi clăparul grupului Pink Floyd a decedat pe 15 septembrie 2008, după o lungă luptă cu cancerul. Muzicianul în vârstă de 65 de ani a format marea trupă britanică în 1965, alături de Nick Mason, Roger Waters şi Syd Barrett. Pe lângă clape, Wright şi-a adus contribuţia la multe dintre piesele de început ale grupului, cum ar fi: 'Paint Box', 'Remember A Day' şi 'Summer '68', aducându-şi de asemenea şi aportul vocal la legendara piesă de 23 minute din 1971 'Echoes'.

De asemenea Wright va rămâne în memoria iubitorilor de rock pentru piesa sa 'The Great Gig In The Sky' de pe albumul din 1973, vândut în milioane de exemplare 'Dark Side Of The Moon'. Deşi nu se vorbeşte prea mult despre influenţa sa asupra grupului Pink Floyd, fiind nevoit să renunţe în 1973 la rolul său de muzician cu drepturi depline în timpul înregistrărilor la 'The Wall', Wright a revenit ca muzician de studio, reunindu-se cu restul trupei odată cu plecarea lui Roger Waters, figurând pe albume de mare succes precum 'The Division Bell' din 1994 .

După ce în 2005 formula originală din anii 70 s-a întregit pentru concertul Live8, Wright a mai concertat deseori alături de chitaristul Pink Floyd David Gilmour. Wright a mai lansat de asemenea câteva albume solo, colaborând cu Syd Barrett, decedat în 2006 pe albumele sale solo.

0 Comments:

Post a Comment