Foo Fighters au protestat împotriva folosirii piesei lor "My Hero" pentru a servi campaniei prezidenţiale a lui Johm McCain. Trupa a declarat că această campanie prezidenţială a "pervertit sentimentul original" care a stat la baza piesei "My Hero" folosind-o fără permisiune.

Într-o declaraţie de presă din data de 8 octombrie 2008, grupul a criticat campania acestuia care a recurs la sfidarea proprietăţii intelectuale. Se spune: "Aceasta nu este prima oară când campania lui McCain a făcut uz de o piesă fără a cere drepturile din partea autorilor. Este frustrant şi provocator faptul că cineva care pretinde că li se adresează americanilor arată în mod repetat o lipsă totală de respect pentru creativitatea şi proprietatea intelectuală. Cel mai trist lucru este că "My Hero" a fost compusă ca un omagiu adus omului obişnuit şi extraordinarului său potenţial. Însuşirea fără ştirea noastră şi folosirea acestuia într-o manieră care perverteşte sentimentul original al versurilor ne întinează cântecul. Sperăm ca cei din campania lui McCain să acţioneze aşa cum trebuie şi să înceteze a ne mai folosi cântecul - şi să înceapă să solicite drepturile de autor în general".

Foo Fighters care au luat o pauză la compus şi înregistrat i-au îndemnat de asemenea pe americani să participe la scrutinul de pe 4 noiembrie 2008.

0 Comments:

Post a Comment